Q/A

Q: Oooh jag blir så avundsjuk på er!!! Jag har läst din blogg sedan du började blogga typ och så länge jag kan minnas har du och dina tjejer alltid haft en bra relation med varandra och verkar ha det så bra ihop. Jag känner mig lite avundsjuk då jag inte har en liknande relation med mina kusiner p.g.a framför allt avundsjuka och utnyttjanden. Hur kommer det sig att ni har en så pass bra relation med varandra? Tips?

A: Vad kul att du har läst min blogg sen jag började blogga och fått ta del av mina tidigare personliga inlägg. :)) Jag och mina tjejer är 4 tjejer (jag och min syster & dom två) där våra föräldrar är syskon (min mor är faster till dom & deras pappa är morbror till mig). Vi har tillbringat vår tid med varandra sedan vi föddes typ.. Vi bor grannar i Kosovo och har per automatik häng med varandra när vi vart små och gör det än idag när vi åker ner. Dom är mina bästa vänner, mina systrar - helt enkelt allt.

Nu till din fråga! Det existerar ingen avundsjuka mellan oss, allt jag har i min garderob (från a till ö) får dom lov att ta del av (vilket kan vara den största konflikten mellan andra har jag märkt), jag blir bara glad för deras skull om dom åstadkommer med någonting i deras liv (studier/förhållanden) och jag vet att dom känner detsamma för mig. Vi hjälper varandra alltid med allt, oavsett om vi kan hjälpa varandra eller inte så finns vi alltid där för varandra, det är liksom inget snack om saken!

Jag vet utav egen erfarenhet att dom flesta som åker ner till Kosovo (eller andra länder?) känner att dom blir utnyttjade, att dom som bor där endast ser en som ett pengaträd - eller liknande. Jag har aldrig känt så vad det gäller mina nära och kära. Jag har väldigt bra kontakt med alla och dom vet hur jag är som människa och att jag kan backa några steg om jag skulle känna mig utnyttjad eller liknande, så det har helt enkelt aldrig hänt!

Sen måste vi tänka så här: Vi bor i ett land där vi får möjligheten att plugga till vad vi vill, resa precis vart vi vill (vilket dom flesta där nere inte får göra), vi får köpa precis det vi vill ha (ex. till och med en chanel väska om vi skulle spara en hel lön) till skillnad från dom flesta där nere som får jobba och slita (medellönen är 2500kr) för att se till och köpa mat till familjen så att dom har mat på bordet till middagen. När vi åker ner ser dom oss som ett hopp - ett hopp om att det kommer att bli en bra och rolig sommar. Ett hopp om att vi ska kunna hjälpa dom ekonomiskt. Dom flesta kämpar som bara den för att slippa be någon annan om pengar, men vi är ändå ett litet trygghet för dom - ifall ifall den där dagen skulle komma. Det är även vår skyldighet att hjälpa våra kära som bor i andra länder och behöver hjälp ekonomiskt etc. Hjälp dom med det ni kan. Ett par begagnade plagg kan göra ens år. 100€ (1000kr) kan underlätta något enormt. Ställ er själva i deras situation så blir allt mycket lättare att förstå!

Gillar

Kommentarer

93sara
93sara,
Jag håller med dig totalt! Det är så omtänksamt av dig att hjälpa andra med tanke på hur ung du är och många tänker annorlunda i vår ålder. Dock undrar jag ifall du jobbar eller studerar? Ha en fin semester!
leeta
leeta,
Så fina ni är allihopa!! <3<3<3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229